Cursa curajosilor

Asociatia sapte scari in parteneriat cu asociatia copiii de cristal organizeaza aceasta cursa pentru integrarea copiilor cu autism si pentru creearea unui model de acceptare si educare  demn de urmat in societate.

Primii curajosi inscrisi sunt:
Voslaban Ștefan – 7 ani
Droj Alexia – 10 ani
Avram Mihai – 11 ani
Bunghez Sofia – 6 ani
Acesti copii minunati voar lua startul alaturi de toti copii participanti la Cursa Copiilor Superland

Despre Copiii de Cristal

În prezent, asistăm peste 70 de beneficiari cu vârste cuprinse între 2 și 55 de ani, iar o mare parte din ei sunt cazuri sociale. Cei mici urmează ședințele de terapie de recuperare ABA, cu scopul integrării lor în învăţământul de masă. Adolescenţii şi adulţii vin zilnic la Centrul de Zi al asociației, la orele de terapie ocupațională, unde sunt asistați permanent de către terapeuți și voluntari. Cu ajutorul acestora, beneficiarii noștri realizează obiecte hand-made (decoraţiuni, bijuterii, cutii de bijuterii, picturi pe sticlă, felicitări etc). În 2013, cu fondurile provenite din programul de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit, am reușit să dotăm cu cele necesare un atelier de lumânări. Astfel, beneficiarii noștri, asistaţi de terapeuţi şi voluntari, realizează lumânări în acest atelier, care sunt vândute ulterior, pe bază de comandă. Toate produsele realizate de ei sunt prezentate în cadrul expoziţiilor cu vânzare la toate evenimentele organizate în beneficiul Asociaţiei  „Copiii de Cristal”.

În paralel, copiii, tinerii și adulții frecventează orele de kinetoterapie, terapie prin joc, terapie 3C (coordonare, concentrare și conștientizare) etc.

Grupul ţintă al activităţii noastre sunt cele peste 300 de familii înregistrate în baza de date, care participă la activităţi, precum şi ceilalţi membri ai comunităţilor judeţului Braşov care au în familie persoane diagnosticate cu tulburări din spectrul autismului.

O reușită pentru Asociația  „Copiii de Cristal”  și pentru familiile celor cu care lucrăm este faptul că peste 50% dintre beneficiarii noștri sunt integrați în învățământul de masă, grădinițe și școli, unde merg cu însoțitor.

 Prin ceea ce facem, dovedim că se poate să oferim o șansă la o viață normală copiilor, tinerilor și adulților cu tulburări din spectrul autist!

Care sunt serviciile oferite de Asociația „Copiii de Cristal”

 • Terapia ABA
 • Terapia Ocupațională
 • Terapia prin Joc și Dramaterapie
 • Kinetoterapia
 • Terapia 3C (Concentrare. Coordonare. Conștientizare)
 • Terapia Asistată de Animale
 • Terapia Senzorială
 • Logopedia
 • Evaluareași elaborarea unui plan de intervenție specializată
 • Supervizarea permanentă a terapiilor

 

Despre autism

Tulburarile de spectru autist (autism) reprezinta un grup de tulburări de dezvoltare a copilului caracterizate printr-o deteriorare calitativă, severă şi pervazivă in urmatoarele arii de dezvoltare:

 • interacţiune socială reciprocă,
 • comunicare,
 • comportament

 

AUTISMUL

Autismul este considerat o tulburare de dezvoltare, iar în octombrie 2009, un raport al Departamentului de Sănătate şi Servicii Sociale al S.U.A. a plasat rata de diagnosticare la 1 din 68 de copii în Statele Unite ale Americii. Conform CDC, instituție din Statele Unite ale Americii care se ocupă de Controlul și Prevenția Bolilor (engl. U.S. Centers for Disease Control and Prevention – CDC), prevalența a crescut de mai bine de două ori între 2002 și 2008 și de peste 10 ori în ultimii 20 ani

Mai multe detalii despre asociatia Copiii de Cristal gasiti aici: http://www.copiiidecristal.ro

facebook
instagram
youtube
Translate »