Pacemakeri

Pentru prima data la Brasov International Marathon lansam programul de pacemakeri, iar People for Sport Romania este partenerul nostru de nadejde in aceasta directie. Impreuna ne dorim sa va ajutam sa terminati in timpul dorit si cu zambetul pe buze cursa de maraton si semimaraton.

sursa foto: swiss city marathon

Ce este echipa de paceri?

Sunt alergatori experimentati care vor alerga constant pentru a termina cursa de maraton sau semimaraton intr-un timp stabilit. Daca vrei sa te inscrii completeaza formularul de aici.

Pentru aceasta editie timpii la care vor exista pacemakeri sunt urmatorii:

Ritm 21k Culoare*
min/km timp final  
4:44 1:40 Galben
4:58 1:45 Verde
5:12 1:50 Orange
5:41 2:00 Alb
6:09 2:10 Bleu
6:37 2:20 Roz

ATENTIE! Chiar daca o grupa de semimaraton este la acelasi pace cu o grupa de maraton ele vor fi in blockstarturi diferite. Acest lucru este datorat faptului ca si semimaratonistii sunt alocati diferit ca si timpi in blockstarturi fata de maratonisti.

* se vor anunta in saptamana evenimentului

Beneficii pacemakeri

  • Inregistrare gratuita la cursa (daca esti deja inscris, vei beneficia de inscriere gratuita anul viitor)
  • Un voucher valoric de 100lei – care poate fi folosit la orice eveniment smartatletic
  • Kit complet al participantului la maraton 2017

Intrebari frecvente

Cum vor fi pacemakerii semnalizati?

Ei vor avea baloane cu heliu de culori diferite pe care va fi inscris si timpul la care acestia alearga.

Unde putem sa ii gasim la start?

Echipele de paceri se vor aseza la start in blockstarturile corespondente pentru timpii lor. Astfel, veti putea sa va asezati langa ei exact de la start.

Pornesc pe timpul oficial sau pe timpul net?

Pacemakerii vor pleca pe timpul net sau timpul masurat din momentul in care se trece linia de start pana in momentul in care se trece linia de finish. Avand in vedere ca pentru unii diferenta este si de 15 minute, ar fi destul de greu sa porneasca pe timpul oficial (gun time) 🙂

Pornesc de la start pe ritm constant?

Indiferent cat si-ar dori, echipa de paceri nu poate porni chiar de la start in ritmul dorit. Aglomeratia din primii 1-2 kilometri va fi destul de greu de navigat la un ritm constant. Partea buna la un start mai incet decat ritmul dorit este ca te vei incalzi cum trebuie si nu vei arde energia inutil in primii kilometri :).

Cum vor alerga pacerii in timpul cursei?

Toti pacerii vor alerga la un ritm constant pe tot parcursul cursei. Un ritm constant este una dintre cele mai bune strategii pentru un target de timp.

Care este strategia la punctele de alimentare/refresh?

Pacerii sunt instruiti sa incetineasca un pic la punctele de alimentare, insa nu se vor opri complet. Acelasi lucru este indicat sa il faci si tu. Oprirea completa poate fi un factor pentru aparitia crampelor 😉

Daca plec cu un grup de paceri, trebuie sa ma tin de ei pana la final?

Noi ne-am bucura daca termini impreuna cu noi, insa poti sa pleci oricand mai tare. Iti recomandam totusi sa ramai cu grupul de paceri cel putin pana la 80% din cursa, altfel exista riscul sa pleci prea tare, prea curand si apoi sa te prindem din urma 🙂