Interviu cu Sorina Degeratu, Director Cercetare-Dezvoltare Gral Medical

Gral Medical sustine Brasov International Marathon powered by Telekom Romania, eveniment ce se va desfasura in 20-21 mai. De cativa ani, Gral sprijina evenimentele sportive de masa, iar anul acesta au ales sa fie si alaturi de noi.

In 20-21 mai 2017 va avea loc cea de-a treia editie Brasov International Marathon powered by Telekom Romania. De ce ati ales sa va implicati ca partener in acest eveniment?

Specificul activitatii noastre se potriveste acestui tip de eveniment. Gral Medical asigura servicii specializate de recuperare medicala si medicina sportiva, servicii ce vin in intampinarea nevoilor sportivilor amatori sau profesionisti, atat in ceea ce priveste evaluarea medicala si pregatirea pentru concurs cat si recuperarea post efort sau in caz de accidentare.

Pachetele de evaluare medico-sportiva au fost concepute astfel incat sa elimine riscurile medicale, in special riscul de moarte subita in sport, sa asigure o buna monitorizare a starii de sanatate a sportivului si nu in ultimul rand consiliere cu privire la pregatirea biologica pentru efort, revenire refacere.

Ati mai sustinut de-a lungul timpului si alte evenimente sportive?

Incepand din 2016 am participat la evenimente sportive cum ar fi: Semimaratonul Bucuresti 2016/2017, Triatlon fara asfalt la mare 2016, TriChallenge Mamaia 2016, Cursa Dunarii 2016, Maratonul Bucuresti Raiffeisen Bank 2016, ChristmasTri Izvorani 2016

In cadrul evenimentelor asiguram masajul de refacere pentru sportivi si o serie de premii, cum ar fi: pachete de evaluare medico-sportiva, pachete de recuperare medicala, consultatii medicina sportiva.

Aveti angajati activi si pasionati de miscare in cadrul companiei? Programe/proiecte prin care stimulati angajatii/partenerii sa faca sport? 

Da. Avem o echipa de alergatori in Gral Medical. Am alergat impreuna curse de 10 k sau semimaraton. Incurajam practicarea sportului prin sponsorizarea antrenamentelor, echipament, inscrierea la competitii.

Ce beneficii credeti ca aduce pentru comunitatea locala, dar si la nivel general, organizarea unui eveniment de talie internationala cum este Brasov International Marathon?

Personal, ma bucur ca in Romania se organizeaza evenimente de talie internationala. Va felicit pentru organizare!

La nivel general, cred ca incurajeaza si motiveaza practicarea sportului in masa. Ne ofera ocazia, noua, furnizorilor de servicii si echipament sportiv sa intram in contact direct sportivii ( practicantii acestui timp de sport)…

Nu este de neglijat impactul economic la nivel de comunitate locala…

Si la final, un mesaj de incurajare pentru participantii la competitie 🙂

Le tinem pumnii si ii asteptam la final pentru masajul de refacere.