Interviu cu Ionela Paunica, Telekom Romania

Intrucat ne apropiem de startul celei de-a treia editii Brasov International Marathon, eveniment sportiv de masa ce va avea loc in 20-21 mai, am fost curiosi sa aflam de la partenerii nostri de ce au ales sa sustina aceasta competitie.

Telekom Romania este pentru al treilea an consecutiv partenerul principal al evenimentului, iar Ionela Paunica, Director Executiv Fundatia Telekom Romania si Senior Coordinator Departamentul de CSR si Comunicare Interna Telekom, raspunde intrebarilor noastre in cele ce urmeaza.

In 20 – 21 mai 2017 va avea loc cea de-a treia editie Brasov International Marathon powered by Telekom Romania. De ce ati ales sa va implicati ca partener in acest eveniment?

Ne-am dorit mult ca acest eveniment sa fie “powered by Telekom”, deoarece cu 3 ani in urma nu exista un astfel de eveniment in Brasov, un oras atat de frumos, cu multa incarcatura istorica, cu un traseu care marcheaza cele mai multe obiective turistice si care avea un potential de crestere foarte mare atat la nivel national, cat si international.

Ati mai sustinut de-a lungul timpului si alte evenimente sportive?

Telekom Romania sustine sportul romanesc de peste 15 ani, dar in anul 2010 a lansat campania pro sport si sanatate “Miscarea face bine” sub umbrela careia a organizat si sustinut numeroase evenimente si programe sportive pentru a atrage cat mai multe persoane sedentare catre miscare si adoptarea unui stil de viata sanatos. Unul dintre proiectele cu cel mai mare impact este “Cea mai mare ora de sport”, care se desfasoara in Bucuresti, Brasov si Mamaia, pe parcursul a 12 h in fiecare oras si cuprinde zeci de demonstratii sportive sustinute de renumiti instructori nationali si internationali, precum si competitii sportive caritabile. Spre exemplu, anul trecut, Telekom Romania a obtinut recordul mondial pentru “Cea mai mare stafeta de 100 m alergare/persoana timp de 12 h”, un eveniment caritabil prin intermediul caruia Fundatia Telekom Romania a donat 1 euro/alergator pentru 4 cauze sociale. O alta competitie sustinuta de companie si foarte indragita de sportivi este Semimaratonul Gerar care se desfasoara la inceputul fiecarui an, in conditii extreme si reprezinta o adevarata provocare pentru alergatori. De asemenea, mai sunt si alte evenimente dragi pe care le-am sustinut de-a lungul timpului, cum ar fi Crosul Padurii, Maratonul Dunarii si multe altele, pe care le puteti regasi pe site-ul dedicat www.miscareafacebine.ro.

Aveti angajati activi si pasionati de miscare in cadrul companiei? Programe/proiecte prin care stimulati angajatii/partenerii sa faca sport? 

Bineineles, programele de sport si sanatate pe care le desfasuram sunt promovate mai ales in cadrul companiei. Am desfasurat chiar si sesiuni matinale de sport la sediul companiei si avem o echipa mare de sportivi care participa atat la concursuri de alergare, de bicicleta, tenis de masa, fotbal, baschet etc.

Ce beneficii credeti ca aduce pentru comunitatea locala, dar si la nivel general, organizarea unui eveniment de talie internationala cum este Brasov International Marathon?

Anul acesta am avut doua obiective in plan pe care le-am si realizat si care au adus atat beneficii pentru comunitatea locala, cat si pentru Romania. Am vrut sa atragem cat mai multi oameni catre miscare, care sa participe la eveniment nu doar competitiv, ci pentru distractie si relaxare, alaturi de familie si prieteni si am reusit sa inregistram peste 600 de alergatori la cursa populara de 5,7 km, dar sa si atragem mai multi alergatori din strainatate, care sa vina nu numai pentru competitie, dar si ca turisti pentru a vizita obiectivele si imprejurimile cele mai importante. Anul acesta vor participa peste 100 de alergatori veniti din 21 de tari, aproape dublu fata de anul trecut.

Toate acestea le-am realizat prin promovarea Maratonului International Brasov si a orasului in sine, in cadrul a doua expozitii sportive renumite din Italia si Spania.

Si la final, un mesaj de incurajare pentru participantii la competitie 🙂

Distractie maxima si relaxare pentru cei de la cursele mici, iar pentru participantii de la cursele competitive, sa fie in forma si sa realizeze timpii planificati!