In 18 mai s-a desfasurat conferinta de presa dedicata Brasov International Marathon 2017 powered by Telekom Romania

Joi, 18 mai 2017, a avut loc conferinta de presa dedicata celei de-a treia editii a Brasov International Marathon powered by Telekom Romania. Evenimentul s-a petrecut intr-un cadru aparte, in premiera nationala pentru un eveniment sportiv de masa din Romania, intr-o sala de cinematograf.

La conferinta de presa au participat Ionela Paunica, Director Executiv Fundatia Telekom Romania si Senior Coordinator Departamentul de CSR si Comunicare Interna Telekom, Marian Visu, Director Marketing Dolce Sport, Gabriel Solomon, Director Tehnic, Nicolae Curta – vicepresedinte FRA (Federatia Romana de Atletism), Adina Farcas, Marketing Manager Cinema One, Gabriela Tokes – Director HOSPICE Casa Sperantei, Ionut Anghelus, Director General Urban Invest si Horia Bozgan, Director General Banca Transilvania, filiala Brasov.

Participantii la conferinta au avut ocazia sa vizioneze, pe ecranul de la cinema (multumim pe aceasta cale partenerului nostru Cinema One Brasov pentru gazduire), spotul national de prezentare al Brasov International Marathon, spotul international, dar au aflat si noutatile acestei editii.

„Am reusit sa aducem acest oras frumos acolo unde ii este locul – pe harta mondiala a maratoanelor, ceea ce înseamna ca l-am transformat, indirect, intr-un punct de atractie turistica pentru toti iubitorii de sport din lume. Chiar daca este o competitie, sunt convins ca nu vor lipsi zambetele, entuziasmul, dorinta de a lasa orice grija deoparte macar pentru cateva ore. Peisajul superb din Brasov si din imprejurimi nu are cum sa nu-ti transmita o stare de bine si pofta de alergare. Le multumim autoritatilor publice, Politiei si Jandarmeriei pentru tot sprijinul acordat. Le multumim brasovenilor ca au raspuns in numar atâa de mare invitatiei de a veni sa alerge la cursa populara. Sunt, la aceasta ora, circa 450 de brasoveni inscrisi, ceea ce ne surprinde placut. Speram sa vedem cat mai multi sustinatori pe marginea traseului, sa vina brasovenii sa admire alergatorii si sa-i incurajeze, si speram la cat mai multa intelegere pentru blocarea traficului auto pe perioada desfasurarii evenimentului”, a declarat Bogdan Antohe, Race Manager.

Traseul de maraton – 42km va fi unul extrem de pitoresc

La randul sau, Gabriel Solomon, directorul tehnic al evenimentului, a subliniat ca va fi o cursa pe un traseu dificil, dar foarte pitoresc, peisajele fiind rasplata maratonistilor care vor ajunge in Poiana Brasov. „Sper ca acest eveniment sa creasca de la an la an si sa devina o sarbatoare a Brasovului. Un lucru inedit este ca in acest an, la final, se va alerga pe Strada Sforii, una dintre cele mai inguste din Europa”.

Mentionam ca marea noutate a acestei editii o prezinta traseul de maraton – 42km care va duce spre Poiana Brasov, de aici si denumirea cursei ca fiind cel mai panoramic maraton de sosea din Romania. Alergatorii vor parcurge strazile vechi, din timpuri medievale, ale Brasovului, numit in acele vremuri Corona, vor gusta putin si din zona muncitoreasca a Brasovului, unde inca se mai construiesc timid camioane si autobuze, vor urca in statiunea balneoclimaterica Poiana Brasov, unde au sanse sa mai vada zapada pe varful muntilor. Si cu boost-ul coborarii din Poiana vor reveni in centrul istoric, pe sub Tampa, pe str Sforii, pe langa Biserica Neagra. Finish-ul va fi in Piata Sfatului.

Peste 100 de alergatori din peste 21 tari vor lua startul Brasov International Maraton

Numarul strainilor care se vor alinia la start s-a dublat anul acesta, astfel ca peste 100 de participanti din 21 de tari vor veni sa alerge in cadrul evenimentului din Brasov.

„Suntem bucurosi ca putem sustine si in acest an unul dintre cele mai importante evenimente sportive dedicate atat profesionistilor, cat si amatorilor. In primul rand, pentru ca ne dorim o Romanie in miscare, una pentru care sportul nu e doar profesia unora, ci modul dinamic de viata al mai multora. In al doilea rand, pentru ca un astfel de eveniment este si despre bucuria de a fi impreuna. Iar bucuria comuna este cel mai puternic liant. Am promovat maratonul de la Brasov la doua maratoane, din Italia si din Spania, la Barcelona, unde a fost cel mai mare Expo Sport, si drept dovada s-a dublat numarul tarilor din care vin participantii”, a declarat Ionela Paunica, Presedinte Fundatia Telekom Romania, care va alerga proba de maraton.

„Suntem implicati in sustinerea activitatii sportive, ne-am dorit de la inceput sa fim parteneri ai acestui eveniment. Avem o echipa, facem sport adesea ca team building, anul acesta suntem parteneri la cursa de 10 km si este ceva special, pentru ca noi sarbatorim in 2017 10 ani de la infiintare”, a afirmat Ionut Anghelus, Director Urban Invest.

„Tot prin Asociatia «7 Scari» am ajuns parteneri ai altor actiuni de promovare a miscarii, de sustinere a unui mod de viata sanatos. Si noi avem team building sportiv, mergem la sala, iesim cu bicicletele si avem echipa la stafeta, alergatori de… 150 de ani, am zis noi, evident, este suma varstelor lor, zece participanti la celelalte curse si chiar copii ai angajatilor care vor alerga sambata”, a precizat Horia Bozgan, directorul Bancii Transilvania, filiala Brasov.

„Pentru noi este o onoare si o provocare sa fim parteneri, este un lucru important, mai ales ca ne dorim sa dam ceva oamenilor, sa fim implicati in sustinerea unor cauze”, a precizat Adina Farcas, Marketing Manager Cinema One

Prin intermediul Fundatiei Telekom Romania, taxele stranse la cursa populara (5,7km) si 15% din valoarea taxei la probele competitive (maraton, team run, semimaraton, 10,7 km), vor fi donate in beneficiul copiilor cu boli incurabile aflati in grija HOSPICE Casa Sperantei.

„Multumim pentru acest lucru si vreau sa va spun ca inseamna nespus de mult faptul ca aceasta nevoie a pacientilor cu boli incurabile aflati, gratuit, in ingrijirea Fundatiei HOSPICE, unde beneficiaza de servicii complexe, a gasit ecou”, a declarat Gabriela Tokes, reprezentantul HOSPICE.

Maratonul International Brasov este un eveniment organizat de Asociatia Sapte Scari si Smart Atletic Team, in parteneriat cu Telekom Romania (partenerul principal al evenimentului), Primaria Brasov, Consiliul Judetean Brasov, Federatia Romana de Atletism (parteneri institutionali), Cinema One (partener gold), Banca Transilvania, Urban Invest, Paradisul Acvatic (parteneri silver), Dorna, Ciuc Natur Radler, PowerBar (parteneri revitalizare), Columbia, Brasov Trail Adventures (parteneri tehnici), Gral Medical (partener preventie) si Dolce Sport, Europa FM, Running Mag, Mytex.ro, Transilvania Expres (parteneri media).